Executive Assessment

Het instrument om de kandidaten voor topfuncties aan de poort te selecteren.

Wat is een Executive Assessment?

Het beoordelen van de topfuncties in een organisatie is een vak apart. De nadruk ligt hierin veel meer op leiderschap, persoonlijke effectiviteit, organisatiesensitiviteit en strategieontwikkeling.

Voor deze topfuncties is een regulier Selectie Assessment niet toereikend. Zij vereisen een andere aanpak en beoordeling. Speciaal voor de selectie en ontwikkeling van kandidaten voor deze topfuncties verzorgen wij executive assessments.

Wat is onze werkwijze?

Het doel bij dit executive assessment is om de optimale match te maken tussen de topfunctie, de organisatie en de specifieke dilemma’s en uitdagingen waar de kandidaat mee te maken zal krijgen. Om dit te realiseren onderzoeken wij wensen en eisen van de organisatie eerst grondig. Wij interviewen daarbij één of meerdere belanghebbenden die nauw zullen gaan samenwerken met de kandidaat in de betreffende topfunctie en het krachtenveld kennen waarmee de kandidaat te maken krijgt.

Op basis van de gesprekken, de zwaarte van de functie en de vereiste competenties stellen wij een assessment programma op maat samen. De beoordeling vindt plaats door senior adviseurs die een ruime ervaring met topposities binnen gerenommeerde organisaties hebben.

Op basis van de verschillende onderzoeksresultaten adviseren wij in een uitgebreide rapportage over de geschiktheid van de kandidaat. Bovendien vindt er een driegesprek plaats tussen adviseurs, kandidaat en opdrachtgever, om te bespreken hoe de punten uit het executive assessment verder kunnen worden geïnterpreteerd en geïmplementeerd.

Het executive assessment bestaat uit de volgende onderdelen, die gecombineerd een dag vullend of zelfs een tweedaags programma vormen:

• persoonlijkheidsonderzoek
• motivatieonderzoek
• managementopdrachten
• vaardigheidsonderzoek
• competentiegericht interview met een psycholoog

Het resultaat voor jouw onderneming

Op basis van de informatie die wij op deze wijze verzamelen, geven wij een advies over de match tussen de deelnemer en de beoogde functie. Eveneens krijg jij inzicht in eventuele ontwikkelpunten. Het Executive Assessment stelt jou, kortom, in staat om de juiste medewerkers voor die topfuncties te selecteren.

Hier wil ik graag meer over weten!

Klik hier