De kunst van het Selecteren

Hoe selecteer jij uit een grote groep kandidaten de beste medewerkers

Selecteren divi_blurb-icons_80pxIeder mens beschikt over een unieke combinatie van eigenschappen, kwaliteiten, drijfveren en interesses. Deze combinatie, maar vooral ook de ontwikkeling hiervan, bepaalt hoe succesvol iemand kan zijn in zijn of haar loopbaan en persoonlijke leven. Het maken van de juiste keuzes speelt hierbij een essentiële rol. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een goede match tussen persoon, functie en organisatie, leidt dit niet alleen tot uitstekende prestaties, maar vaak ook tot een sterk gevoel van inspiratie en voldoening. Alle partijen kunnen hierdoor tot optimale groei komen! Helaas zien wij in de praktijk echter ook vaak het omgekeerde, met mogelijk vervelende gevolgen voor zowel de organisatie als het individu.

De expertise van de David Adviesgroep kan jou helpen dit te voorkomen, talent optimaal te herkennen en hieromtrent de juiste keuzes te maken!

Uitstekende instrumenten hiervoor zijn:

Selectie Assessment

Een Selectie Assessment is een psychologische beoordelingsmethodiek die als doel heeft om binnen een relatief korte tijd een goed beeld te krijgen van de kwaliteiten, capaciteiten en vaardigheden van een deelnemer.
Lees meer >>

Selectie Scan

Een Selectie Scan is minder uitgebreide vorm van een Selectie Assessment, maar heeft eveneens als doel om binnen een relatief korte tijd een goed beeld te krijgen van de kwaliteiten, capaciteiten en vaardigheden van een deelnemer.
Lees meer >>

Executive Assessment

Voor topfuncties binnen jouw bedrijf is een regulier selectie assessment vaak niet toereikend. Het doel bij dit Executive Assessment is om de optimale match te maken tussen de topfunctie, de organisatie en de specifieke dilemma’s en uitdagingen waar de kandidaat mee te maken zal krijgen.
Lees meer >>

Selectie Navigator

Wij kunnen aan de voorkant van jouw selectie proces een zelf-beoordelingstool inzetten. Hiermee help je jouw potentiële sollicitant om erachter te komen of de werkomgeving die jouw bedrijf kan bieden, op hoofdlijnen past bij diens voorkeuren, motivatie en interesse.
Lees meer >>