Veel gestelde vragen

Wij beantwoorden graag al jouw vragen, deze vragen gingen je voor

Assessments

Voor welke niveau's zijn assessments geschikt?

Assessments kunnen worden ingezet voor alle werk- en denkniveaus.

Welke onderdelen zitten er in een assessment?

Persoonlijkheidsonderzoek

Door het invullen van een persoonlijkheidsvragenlijst en het bespreken hiervan tijdens het interview, krijgen wij zicht op de karaktereigenschappen en persoonlijke voorkeuren van jouw kandidaat. Wij vertalen deze naar kwaliteiten en valkuilen van de kandidaat binnen de betreffende functie.

Motivatieonderzoek

Door het invullen van een motivatievragenlijst en het bespreken hiervan tijdens het interview, krijgen wij zicht op de drijfveren van en demotiverende factoren voor jouw kandidaat. Op grond hiervan beoordelen wij bijvoorbeeld of de kandidaat ook op de langere termijn gemotiveerd zal blijven binnen de betreffende functie.

Capaciteitenonderzoek

Hiermee stellen wij vast of jouw kandidaat over het gewenste cognitieve denk- en werkniveau beschikt dat bij de functie hoort. Dit geeft eveneens informatie over het leervermogen en doorgroeipotentieel van de betreffende kandidaat.

Managementopdracht

Op basis van deze opdracht beoordelen wij hoe de kandidaat (bij leidinggevende functies) een grote hoeveelheid complexe informatie oppakt, analyseert en verwerkt.

Vaardigheidsonderzoek

Jouw kandidaat krijgt twee tot vier vaardigheidsopdrachten aangeboden, zoals interactieve rollenspellen, presentaties, schrijfopdrachten of specifieke vaardigheidsopdrachten.

Interview

In dit gesprek stellen wij de kandidaat vragen met betrekking tot diens kwaliteiten en competenties, praktijkervaringen, eigen perceptie op de functie, motivatie en aanverwante zaken.

Ik wil graag een Selectie en Ontwikkel Assessment in één, kan dat?

Ja, dat is mogelijk! In veel gevallen is het programma van deze assessmentvormen hetzelfde. Ontwikkelpunten worden daardoor ook bij een Selectie Assessment geconstateerd en vervolgens beschreven in de Conclusie en Advies. In overleg kunnen wij de selectiecriteria zelfs wat minder streng maken, waardoor meer ontwikkelingsruimte ontstaat.

Kan ik ook alleen een Capaciteitenonderzoek laten plaatsvinden?

Ja, dit is ook mogelijk!

Staat jouw vraag hier niet tussen!

Klik dan hier!